Ingredienser:

2 æg
90 g rørsukker
30 g smeltet smør
½ dl A38 eller et andet syrnet mejeriprodukt 
1 tsk bagepulver
30 g majsmel
60 g rismel
20 g kartoffelmel  
7 g pulveriserede Psyllium frøskaller (tilsættes for at forbedre teksturen - kan undlades)
1 glas SAMSØ SYLTEFABRIKs græskar

Glutenfri græskarmuffin med vaniljesyltede græskar i egen sirup

ANTAL PERSONER: 6

TID: 40 MIN.

 

Forvarm ovnen ved 175°C

 

Smelt smørret ved svag varme.

Bland bagepulver, majsmel, rismel, kartoffelmel og Psyllium frøskaller.

Rørsukker og det smeltede smør piskes sammen. Æg røres i en af gangen og A38 røres i.

Melblandingen sigtes og vendes forsigtig i, så klumper undgås.

En lille håndfuld syltede græskar hakkes fint og vendes i.

 

Fyldes i muffinsforme, og bages til de er færdig ved 175°C i cirka 18-20 min.

Kontrollér om de er færdigbagte ved at stikke i dem med en kødnål, hænger dejen ved, skal de bage 1-2 min mere.

Lad dem køle af inden de vendes ud.

Kom siruppen henover muffins, servér dem sammen med de syltede græskar og evt. en god vanilje is.

 

Tip: prøv at tilsætte lidt fint hakket frisk chili i græskarlage-siruppen.