Ingredienser:

2 stk. kyllingebryst med skind
1 spsk. smør 
1 aubergine
2 spsk. rapsolie
1 squash 
2 spsk. sukker 
2 spsk. lagereddike 
2 spsk. vand 
1 glas Samsø kartofler 
1 glas SAMSØ SYLTEFABRIKs DRUEAGURKER 
1 glas SAMSØ SYLTEFABRIKs AGURKESALAT 
Salt
Peber

Kylling med syltede sager

ANTAL PERSONER: 2

TID: 1 TIME 30 MIN.

Kyllingebryst

Steg kyllingebrysterne i rapsolie og smør på en varm pande til skindet er gyldent. Krydder med salt og peber. Kyllingebrysterne tilberedes færdigt i ovnen ved 80°c til kernetemperaturen 75°C (cirka 1 time). Kontrollere kernetemperaturen med stegetermometer.

 

Råsyltede squash

Pisk lagen sammen af sukker, lagereddike og vand sammen. Smag lagen til med peber og salt. Skræl squash på langs med en tyndskræller. (Smager squashen bitter, skal den kasseres). Hæld lagen over squashen, og sæt på køl en time før serveringen.

 

Grillet aubergine

Skær aubergine i 1 cm skiver. Læg dem i et fad med lidt rapsolie, salt og peber. Sættes på køl en times tid. Varm grillpande godt op. Afdryp aubergine skiverne godt før de lægges på grillpanden, og steges til de er møre.

 

Kartofler

Dræn og skyl Samsø kartoflerne inden de lunes i en gryde med lidt vand.

 

Server kyllingebrysterne med de lune Samsø kartofler, grillede auberginer, råsyltede squash og SAMSØ SYLTEFABRIKs DRUEAGURKER og AGURKESALAT.