Ingredienser:
1-2 lammekroner
1 spsk. rapsolie
18 g smør
1 stk. fennikel
100 g shiitake svampe
150 g hokkaidogræskar
50 g sukker
0,5 dl lagereddike frisk timian
1 glas SAMSØ SYLTEFABRIKs DRUEAGURKER
1 bundt frisk timian
Salt
Peber
Lammekrone med Samsø kartofler, fennikel, shiitake svampe, hjemmesyltede hokkaidogræskar med timian og drueagurkerelish med mynte
ANTAL PERSONER: 4
TID: 30 MIN.
Hjemmesyltede hokkaidogræskar
Sukker, lagereddike og vand koges op sammen med timian kviste. Hokkaidogræskar renses med en børste, halveres, og med en ske fjernes kernerne. Skæres i tynde skiver, gerne med et mandolinjern. Skiverne af hokkaidogræskar koges op med lagen. Lad det trække i en times tid inden serveringen.
Lammekrone
Ovnen forvarmes til 200°C.
Lammekronerne pudses af for fedt og sener. Ribbenene renses for kødrester. Lammekronen ridses let på oversiden og brunes på en pande med lidt smør og rapsolie.
Tilberedes færdig i oven ca. 20 minutter ved 200°C. Brug evt. stegetermometer for at kontrollere kernetemperatur, 56°C for rød og 63°C for rosa. Lad den dernæst hvile i 10 minutter, hvorefter den skæres ud i koteletter og krydres med frisk kværnes peber og salt.
Samsø kartofler
Dræn og skyl Samsø kartoflerne inden de brunes på en pande med lidt smør og rapsolie. Krydder evt. med frisk timian eller hak den grønne fennikeltop og tilsæt. Smages til med frisk kværnes peber og salt.
Fennikel
Mens lammekronen hviler, skæres fennikel i kvarte, og koges møre i let saltet vand.
Shiitake svampe
Børst shiitake svampene rene og skær stokkene fra. Stokkene kan gemmes til fond (stokken fra shiitake svampene kan gemmes på køl i en uges. De kan også gemmes på frost i længere tid, men skal dog blanches inden de fryses)
Svampe skal steges ved høj varme, så de synger. Smages til med frisk kværnes peber og salt.
Drueagurkerelish med mynte
Lige inden serveringen blendes drueagurkerne med frisk mynte.
Syltede hokkaidogræskar på den nemme måde:
Kom de rå hokkaidogræskar-skiver i et rengjort sylteglas.
Hæld den varme lage op til glas kanten, så der ikke er for meget hulrum eller luftbobler i glasset.
Skru låget på og vent 20-30 sekunder.
Løsne da låget let, så overtrykket udlignes.
Låget skrues godt på igen og glasset sættes i opvaskemaskinen. Glasset kører herefter på et høj-temperatur program (75°C).
Hvis man ikke har opvaskemaskine, kan glasset henkoges i en gryde ved 90°C i en ½ times tid.