Ingredienser:
100 g pastinak
10 g frisk ingefær
1 stk. skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk. rapsolie
1 glas SAMSØ SYLTEFABRIKs RØDBEDER
1 spsk. sennep
Lidt æbleeddike
Salt
Rødbedesuppe af syltede rødbeder
ANTAL PERSONER: 4
TID: 30 MIN.
Hak pastinak, ingefær, skalotteløg og hvidløg sauteres sammen med rapsolie i en gryde. Drænede syltede rødbeder tilsættes - gem lidt af lagen. Grøntsagerne dækkes med vand, og koges til de er møre.
Grøntsagerne blendes herefter til en passende konsistens. Tilsæt evt. lidt rødbede lage og/eller vand.
Sennep tilsættes, og suppen smages til med salt og lidt æbleeddike.
Gem lagen fra de syltede rødbeder på køl. Lagen kan bruges som smagsgiver i supper og saucer.